Looking For Anything Specific?

ΝΒΑ: 5 αναπάντητα (για την ώρα) ερωτήματα σχετικά με την έναρξη της νέας σεζόν



Ο κύβος ερρίφθη: Η σεζόν 2020-21 του ΝΒΑ θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί κάθε ομάδα θα παίξει 72 παιχνίδια (αντί 82), ενώ τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. Η σεζόν θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σαφώς πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου στο Τόκιο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν για αυτή την σεζόν. Πάμε να δούμε κάποια από αυτά: 

Ποια θα είναι τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας; 

Οι συνθήκες της φούσκας στο Ορλάντο ήταν τελείως διαφορετικές. Το ΝΒΑ θα κληθεί να λειτουργήσει με άλλους ρυθμούς που θα περιλαμβάνουν μετακινήσεις και αρκετά ταξίδια. Θυμίζουμε πως την περασμένη Πέμπτη σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ., Περισσότεροι από 53.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με COVID-19. Κάποιοι παίκτες, όπως ο Κρις Πολ κι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ μετέφεραν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη πως θα ήθελαν να δουν τα πρωτόκολλα πριν ξεκινήσει η σεζόν. Βέβαιο είναι πως θα συμπεριληφθεί πρόβλεψη ώστε οι παίκτες να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ. 

 Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα 72 παιχνιδιών;

 Το Athletic έγραψε πως στις προθέσεις του ΝΒΑ είναι να βρεθεί μια φόρμουλα για μείωση των ταξιδιών των ομάδων κατά 25% τουλάχιστον. Το Espn από την πλευρά του αποκάλυψε πως πράγματι το ΝΒΑ συζητούσε για την σειρά αγώνων της κανονικής διάρκειας προκειμένου να τροποποιηθεί το πρόγραμμα και να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία χρόνου στις ομάδες. 




Τι θα γίνει με το All-Star Game; 

Το All Star Game είναι μια διοργάνωση που προσελκύει μεγάλες χορηγίες σπουδαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο. Ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε πως θα διεξαχθεί 12-15 Φεβρουαρίου στην Ινδιανάπολη. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούνται νέες διαθέσιμες ημερομηνίες κι ότι ίσως τελικά να μεταφερθεί για τις αρχές Μαρτίου. Αν δεν βρεθεί λύση καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά ίσως και να αναβληθεί.

 Τι θα γίνει με τους φιλάθλους; 

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Στο ΝΒΑ αναζητούν πιθανούς τρόπους με την θέσπιση πρωτοκόλλων ώστε να επιτραπεί η παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Οι συνθήκες για την ώρα φαίνεται πως δεν είναι ώριμες κι όλα δείχνουν πως η προοπτική επιστροφής φιλάθλων θα μεταφερθεί για τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. 

Τι θα γίνει με τους Ράπτορς; 

Οι Τορόντο Ράπτορς αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουν εάν θα μπορούν να αγωνίζονται στη φυσική τους έδρα την «Scotiabank Arena» καθώς η κυβέρνηση του Καναδά έχει επιτρέπει την είσοδο στην χώρα από τις ΗΠΑ μόνο με την προϋπόθεση της καραντίνας 14 ημερών. Οι Ράπτορς κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να διαφοροποιηθούν τα πρωτόκολλα για τους αγώνες του ΝΒΑ. Εάν η απάντηση είναι αρνητική οι Ράπτορς είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν ως έδρα το Μπρούκλιν, το Σιάτλ ή το Κάνσας Σίτι. Τέλος ανοικτό παραμένει και το θέμα του σάλαρι καπ προκειμένου η κάθε ομάδα να γνωρίζει και να καθορίσει το ποσό χρημάτων που μπορεί να ξοδέψει όπως και το ανώτατο όριο μισθών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια