Looking For Anything Specific?

Αθλήτρια της άρσης βαρών η 25χρονη Κρητικοπούλα που ήρθε ως εθελόντρια νοσηλεύτρια στη Θεσσαλονίκη

 



Εθελόντριες νοσηλεύτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να  ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Μία από τις 10 εθελόντριες που ήρθαν ήδη από την Κρήτη και ενσωματώθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είναι η Άρτεμις Νικηφόρου. Η 25χρονη από το Ρέθυμνο είναι αθλήτρια της άρσης βαρών και έχει συμμετάσχει μάλιστα και σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών.

Το "ΑΠΕ-ΜΠΕ" επικοινώνησε με την αθλήτρια του συλλόγου Αρκάδι Ρεθύμνου και εξήγησε πώς αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Μια αξιέπαινη κίνηση που «χειροκρότησε» όλη η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών.

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη στη μάχη κατά του κορωνοϊού

"Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος", δήλωσε η Άρτεμις Νικηφόρου, η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

"Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός - νοσηλευτής"

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: "Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας".

Η Αρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην άρση βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά: "Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Update

Για την Άρτεμις που επίσης είναι εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, ο Μανώλης Ραπτάκης, ομαδάρχης του Ε.Σ. έγραψε στο facebook

"Η Άρτεμις είναι ένα νέο κορίτσι, όμορφο, γελαστό, ευγενικό. Και εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών. Την προηγούμενη Παρασκευή πήγαμε μαζί στη Χερσόνησο. Σήμερα είναι στη Θεσσαλονίκη σαν νοσηλεύτρια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του covid-19. Τιμή μου που σε γνωρίζω, που ανήκεις στο τμήμα που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος. Δίνεις αξία και νόημα σε αυτή μου την ιδιότητα. Σε ευχαριστώ".

 Η δικηγόρος Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαλινάκη, συνάδελφός της στον Ερυθρό Σταυρό, έγραψε στο facebook:

"Εκτίμηση και σεβασμός για τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις αφήνοντας τα σπίτια τους για να επιτελέσουν το ανθρωπιστικό τους έργο. Για την Ερυθροσταυρική μας οικογένεια όμως ιδιαίτερη περηφάνια γι αυτό το 24χρονο κορίτσι που πριν από μια εβδομάδα βουτηγμένη στις λάσπες βοηθούσε με τους συναδέλφους στην μεγάλη καταστροφή στην Κρήτη και  σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει σε αυτή την υγειονομική κρίση. 

Συγχαρητήρια στους γονείς που μεγάλωσαν αυτό το παιδί με αρχές και αξίες και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνει στην Ερυθροσταυρική μας οικογένεια. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα δοθούν από τον ΕΕΣ τα εύσημα σε αυτό το νέο κορίτσι, στην συνείδηση των συναδέλφων της όμως θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση".






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια