Looking For Anything Specific?

Goodbye Mr Bond: Σον Κόνερι- Αγάπησε το ποδόσφαιρο, λάτρεψε την υποκριτική

 


Ο  Σον Κόνερι , ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουν ενσαρκώσει τον ρόλο του διάσημου κινηματογραφικού ήρωα Τζέιμς Μποντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, σφραγίζοντας το τέλος μιας εποχής και σκορπίζοντας θλίψη στους απανταχού σινεφίλ. 

Ο Σον Κόνερι γεννήθηκε στο Φάουντενμπριτζ του Εδιμβούργου. Η οικογένεια του ήταν φτωχή, ο Καθολικός πατέρας του εργάζονταν ως οδηγός φορτηγού ενώ η μητέρα του (Προτεστάντισσα) καθάριζε σπίτια. Στα 14 του χρόνια άφησε το σχολείο καθώς οι γονείς του  αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 

Στα 17 του κατατάχτηκε στο Βασιλικό Ναυτικό ,προσδοκώντας σε άμεση οικονομική εξασφάλιση όμως δυο χρόνια μετά, αποχώρησε καθώς διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο στομάχι το οποίο στη συνέχεια ξεπέρασε. Επιστρέφοντας στο Εδιμβούργο έκανε διάφορες δουλειές (εργάτης, οδηγός) ενώ παράλληλα ως γνήσιος Σκοτζέζος, δεν έκρυβε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. 

Έπαιζε σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Μπόνιγκ Ρόουζ, μια μικρή ομάδα που είχε έδρα της την περιοχή Μιντλόθιαν του Εδιμβούργου. Είχε εντυπωσιακή κορμοστασιά και καιρούς είχαν ακουστεί διάφορες φήμες σχετικά με τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο αλλά και υποθετικές προτάσεις που είχε δεχθεί. Επιβεβαιωμένο είναι πως κάποια στιγμή η Ήστ Φάιφ είχε ζητήσει την απόκτηση του. Σε ένα ματς νέων το 1951 κόντρα  στην Μπρόξμπερν Αθλέτικ είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση όμως η πληροφορία πως αυτό έγινε η αφορμή προκειμένου η Σέλτικ να ασχοληθεί μαζί του δεν επιβεβαιώθηκε. 

Ο ίδιος ο Κόνερι  επιβεβαίωσε πως μετά από ένα φιλικό παιχνίδι της Μπόνινγκ Ρόουζ το 1953 με την αντίστοιχη ομάδα Νέων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρώτησε για αυτόν ο θρυλικός κόουτς της Γιουνάιτεντ Ματ Μπάσμπι

«Ναι, μου είχε γίνει και μια πρόταση. Θα ήθελα πάρα πολύ να δεχτώ επειδή λάτρευα το ποδόσφαιρο. Αλλά συνειδητοποίησα ότι ένας τοπ κλας ποδοσφαιριστής θα έχει τερματίσει το δρόμο του στα 30 του και εγώ ήμουν ήδη 23. Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός και αυτό αποδείχτηκε μια από τις πιο σοφές επιλογές της ζωής μου». Ειρωνεία της τύχης: Στη διάρκεια της μικρής καριέρας του στο ποδόσφαιρο ο Κόνερι αγωνίζονταν με το νούμερο "7" το οποίο θα τον ακολουθούσε σε όλη του την ζωή ειδικά μετά την ενσάρκωση του ρόλου του ως "πράκτορας 007". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια