Looking For Anything Specific?

Δέκα facts για τον Τζίμι Μπάτλερ

 


«Αστέρας του ΝΒΑ με δύσκολα παιδικά χρόνια». Ξέρω, έχει καταντήσει …κλισέ. Ο Τζίμι Μπάτλερ, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη φετινή «φούσκα» του Ορλάντο δεν ξέφυγε από τον κανόνα. Οι φυσικοί γονείς τον απαρνήθηκαν. Μεγάλωσε ως θετός γιος μιας μεγαλόψυχης πολύτεκνης οικογένειας, ξεκίνησε από το μηδέν για να φτάσει στην κορυφή.

 Ας δούμε 10 facts για τον σπουδαίο φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτς.

1. Γεννήθηκε στις 14/9/1989 σε προάστιο του Χιούστον. Δεν γνώρισε πατέρα. Ούτε η μητέρα του όμως αποδείχθηκε αρκετά ώριμη για να μεγαλώσει τον μικρό Τζίμι. Ποια μάνα ζητάει από το παιδί της να φύγει από το σπίτι στα 13 του χρόνια; Κι όμως η μαμά του το έκανε.

2. Για λίγες ημέρες βρέθηκε στον δρόμο , άστεγος. Αρχικά φιλοξενήθηκε σε σπίτια φίλων και συμμαθητών μέχρι που αργότερα τον πήρε υπό την προστασία της η οικογένεια Λέσλι. Ο Μπάτλερ γνώρισε τον Τζόρνταν Λέσλι σε ένα καμπ μπάσκετ. Έγιναν φίλοι και σύντομα ήρθε η «πρόσκληση» από την οικογένεια. 

3. Στο Λύκειο ο Μπάτλερ έδειξε δείγματα του ταλέντου του όμως δεν βρίσκονταν ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις προπονητών και «εδικών» του αθλήματος. Ξεκίνησε από το σχετικά άσημο Tyler Junior College. Δεν έδειξε πολλά πράγματα όμως δούλευε σκληρά. Το φημισμένο «Μαρκέτ» αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία κι ο Τζίμι την άρπαξε από τα… μαλλιά. 

4. Στο κολέγιο ο Μπάτλερ θεωρούνταν ένας παίκτης –πολυεργαλείο. Τίποτα δεν μπορούσε να προδικάσει πως τα επόμενα χρόνια επρόκειτο να γίνει All Star παίκτης. Επιλέχθηκε στο νούμερο 30 του draft από τους Μπουλς το 2011

5. Στους Μπουλς έμεινε μέχρι το 2017. Το 2015 αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ και έγινε All Star. Είχε πλέον καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως αστέρι του πρωταθλήματος σταθεροποιώντας τις επιδόσεις της στατιστικής.  Πριν καταλήξει το 2019 στο Μαϊάμι πέρασε από Τίμπεργουλγφς και 76ers. 

6. Του αρέσει η μουσική «κάντρι» και μάλιστα έχει εμφανιστεί σε βίντεο κλιπ τραγουδιού(το "Light It Up" του Luke Bryan). Κάνει καλή παρέα με τον αστέρα του Χόλιγουντ Μαρκ Γούλμπεργκ.

7. Με την κοπέλα του έχουν αποκτήσει μια κορούλα κι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο στην αρχή της σεζόν έχασε τρία παιχνίδια. 

8. Λατρεύει το ποδόσφαιρο. Έχει δηλώσει σε συνέντευξη του πως υποστηρίζει την Παρί Σεν Ζερμέν ενώ αγαπημένος του παίκτης είναι ο Νειμάρ

9. Οι πέντε δυσκολότεροι αντίπαλοι στη καριέρα του έχει ο ίδιος ομολογήσει πως είναι οι : ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κάιρι Ίρβινγκ, Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Ντουράν και Στεφ Κάρι. 

10. Απέναντι στους Λέικερς στο 3ο παιχνίδι της σειράς των τελικών ο Μπάτλερ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του σημειώνοντας triple double με 40 πόντους (14/20 δίποντα, 12/14 βολές), 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια