Looking For Anything Specific?

Χορεύοντας με τους… βράχους: Το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Πακιστάν


 Μια παρέα κοριτσιών στο μακρινό Πακιστάν έκανε το όνειρο του πραγματικότητα βάζοντας τις βάσεις για την δημιουργία ενός γυναικείου πρωταθλήματος στην περιοχή. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της Sumaira Inayat στο "Goal Click" μαρτυρούν το δύσκολο του εγχειρήματος καθώς το χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου στήθηκε σχεδόν στη μέση του… πουθενά. 

Στη κοιλάδα Πασού στο βόρειο Πακιστάν σε υψόμετρο 2.500 μέτρων πίσω από τα βουνά της οροσειράς Καρακορούμ. Το πρωτάθλημα αριθμεί πλέον 8 ομάδες και αποτελεί διέξοδο για δεκάδες νεαρά κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Η λίγκα αυτή κατάφερε μάλιστα να λάβει κρατική χρηματοδότηση εξασφαλίζοντας έτσι έξοδα μετακίνησης, διαμονής και φαγητού των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα. 

"Στα μέρη μας δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό" λέει η Sumaira και προσθέτει: "Αυτή την στιγμή σπουδάζω σε Πανεπιστήμιο του Punjab στην Λαχόρη που είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη στο Πακιστάν. Ταυτόχρονα εργάστηκα στην Ακαδημία της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Λαχόρι ως βοηθός προπονήτρια. Εγώ και η αδελφή μου θελήσαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τα κορίτσια που ήθελαν να βρουν διέξοδο στον αθλητισμό διοργανώνοντας το πρώτο πρωτάθλημα για κορίτσια στο Βόρειο Πακιστάν.

 Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά βλέποντας κορίτσια  να βελτιώνονται από αγώνα σε αγώνα. Έχουμε δει μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Οι γονείς και η κοινότητά τους ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Σε κάποια από τα κορίτσια δόθηκε μάλιστα η δυνατότητα της υποτροφίας". 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην όμορφη κοιλάδα Passu κατά τη διάρκεια της σεζόν 2 του πρωταθλήματος GBGFL το 2019. Στο πρωτάθλημα μετείχαν συνολικά, 8 ομάδες συμμετείχαν από διαφορετικές απομακρυσμένες περιοχές της Hunza.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια