Looking For Anything Specific?

Ο Τσε Γκεβάρα του ΠΑΟΚ σε νέες περιπέτειες: 10+1 πράγματα που επιβάλλεται να γνωρίζεις για τον Πάμπλο Γκαρσία

 


Η φετινή χρονιά στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ θυμίζει …κινούμενη άμμος καθώς η μια μεταβολή διαδέχεται την άλλη (σε επίπεδο ρόστερ) με αρκετές αποχωρήσεις αλλά και προσθήκες παικτών. Η απόφαση του Αμπέλ Φερέιρα να αποδεχθεί την πρόταση της Παλμέιρας(Βραζιλία) έρχεται να μεταβάλει το υπάρχον καθεστώς και σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας με τον Πάμπλο Γκαρσία, έναν ποδοσφαιριστή  που έγινε σύμβολο για την κερκίδα του ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. 

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της αήττητης και πρωταθλήτριας ομάδας Κ19 του ΠΑΟΚ (για τρία συνεχόμενα χρόνια) λατρεύτηκε όσο κανένας ίσως ξένος παίκτης του Δικεφάλου. Οπαδοί του θυμίζουμε πως ίδρυσαν σύνδεσμο στη Σκύδρα με το όνομα του  (Σ.Φ. ΠΑΟΚ Σκύδρας Pablo Garcia), ενώ για αρκετά χρόνια κοσμούσε... τις εξέδρες το πανό με το γνωστό σύνθημα:«Νo Garcia, No party». 

*Ο Πάμπλο Γκαρσία γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1977 σε ένα αγροτικό χωριού της νότιας Ουρουγουάης (Joaquín Suárez). Ο πατέρας του ήταν εργάτης σε εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων, ενώ η μητέρα του εργάζονταν ως οικιακή βοηθός. Έχει κι έναν μικρότερο αδελφό ο οποίος σπούδασε νοσοκόμος και ζει μόνιμα στην Ουρουγουάη.

*Από νεαρή ηλικία έδειξε πως έχει ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Ήδη σε ηλικία 18 χρονών ήταν μέλος των Montevideo Wanderers όπως και στέλεχος της Κ20 της Εθνικής Ουρουγουάης. 

*Οι καλές του εμφανίσεις με την Εθνική οδήγησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στην απόφαση να ασχοληθεί με την περίπτωση του. Η μεταγραφή έγινε όμως ο Πάμπλο δεν κατάφερε να βρει θέση στην πρώτη ομάδα. Λίγα χρόνια μετά μετακομίζει στην Μίλαν η οποία τον παραχωρεί δανεικό στην Βενέτσια. Ακολουθεί συνεργασία του με την Οσασούνα(2002-05) μέχρι που το 2005 έρχεται η μεγάλη πρόταση από την βασίλισσα Ρεάλ. Την σεζόν 2005-06 συμπλήρωσε 22 συμμετοχές στη με την ομάδα της Μαδρίτης έχοντας για συμπαίκτες έναν γαλαξία αστέρων (Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ζιντάμ κ.α.). 


*Ο Γκαρσία ήρθε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Ιουλίου του 2008 (και έτυχε μιας απίστευτα μεγάλης υποδοχής από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο) με ετήσιες αποδοχές ύψους 650.000 ευρώ. Παρέμεινε στον ΠΑΟΚ μέχρι την σεζόν 2013-14. 

*Στην ιστορία έμεινε ο καυγάς που είχε με τον Ντιόγκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 2008 , με αφορμή μια γροθιά που έδωσε εκτός φάσης στον παίκτη των ερυθρολεύκων ως απάντηση σε χτύπημα που είχε δεχθεί νωρίτερα στο πρόσωπο. 

*Ο Γκαρσία δεν θα ξεχάσει ποτέ το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό το 2010. Λίγες ημέρες πριν είχε χάσει την αγαπημένη του μητέρα. Ο Ουρουγουανός έκανε ένα ταξίδι αστραπή στην χώρα του και επέστρεψε για να αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι πετυχαίνοντας μάλιστα ένα πανέμορφο γκολ το οποίο αφιέρωσε στη μητέρα του. 

*Με την Εθνική Ουρουγουάης (άνδρες) είναι 66 φορές διεθνής ενώ συμμετείχε και στο Μουντιάλ του 2002. Με τον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 153 συμμετοχές. 

* Πριν από χρόνια ο Πάμπλο Γκαρσία είχε δηλώσει για το ενδεχόμενο να ακολουθήσει προπονητική καριέρα: «Αν αποφάσιζα να γίνω προπονητής θα ήθελα να είμαι σαν τον Χαβιέρ Αγκίρε. Σε ένα ματς στο παρελθόν, όταν τον είχα προπονητή, μας μάζεψε όλους και μας είπε «θέλω να μπείτε μέσα και να πάρετε και οι 11 κίτρινη κάρτα. Μπήκαμε και τους διαλύσαμε». 

*Τα τελευταία χρόνια ζει με την σύζυγο του Λάουρα και τα τρία τους παιδιά σε μια περιοχή ανατολικά της Θεσσαλονίκης (Τρίλοφος). Αγαπημένο του φαγητό είναι το παστίτσιο! 

*Αγαπημένο του ρόφημα είναι το «μάτε» για το οποίο έχει δηλώσει: «Είναι κάτι σαν τσάι. Το έπιναν οι Ινδιάνοι σε περιοχές όπως η Ουρουγουάη και η Παραγουάη».  

*Μότο της ζωής του, το οποίο έχει χαραγμένο και σε τατουάζ πάνω στο σώμα του είναι το: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια