Looking For Anything Specific?

Rise Up: Το μπασκετικό παρασκήνιο



Rise Up με Γιάννη Ιωαννίδη, νέα από ΕΣΑΚΕ αλλά και μια μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ για το μέλλον

*Ξέρετε πόσα χρήματα κατά μέσο όρο εισέπραττε τα προηγούμενα χρόνια ο ΕΣΑΚΕ από επιβολή προστίμων με αφορμή όσα συνέβαιναν στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Πάνω από 300.000 ευρώ.  Λίγο η ένταση, λίγο τα νεύρα, πάντα κάποιος ξέφευγε, οι οπαδοί …ορμούσαν και μονίμως είχαμε ευτράπελα. Οι «καμπάνες» έπεφταν βροχή. Συνήθως γίνονταν παρακράτηση από τα έσοδα τους. 

*Αυτά τα χρήματα από τα πρόστιμα του κλασικού ντέρμπι διοχετεύονταν για τις ανάγκες της Ένωσης(υπάλληλοι, γραφεία, έξοδα κλπ). Την τελευταία διετία το σημαντικό αυτό έσοδο «εξαφανίστηκε» με αφορμή την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα.  

*Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου να καλύψει αυτή την «χασούρα» αύξησε το ποσοστό «εισφοράς» των ομάδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Περίπου το 20% των χρημάτων που θα λάβει ένας σύλλογος από το τηλεοπτικό πακέτο της χρονιάς(2020-21) θα καταλήξει στην ίδια την Ένωση προκειμένου να συντηρήσει την δραστηριότητα της.  

Η εμφάνιση του «ξανθού»

*Πάμε σε κάτι άλλο. Εμφανίσθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Ιωαννίδης. Παρέμεινε στη πόλη για ένα 15θήμερο περίπου. Είδε πολλούς φίλους και γνωστούς. Ιδιαίτερη είναι η σχέση που διατηρεί με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Άρη, τον Άγγελο Σπυρίδων. Μαζί τα έλεγαν ώρες ολόκληρες . 

*Ο75χρονος  «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ καμαρώνει πλέον την κόρη του φοιτήτρια. Μιλούσε με συγκίνηση για αυτήν με αφορμή την εισαγωγή της στο Τμήμα Φαρμακευτικής σχολής.     

Η αναγγελία του Στέφανου

*Αρκετοί φίλοι από Ελλάδα έσπευσαν να ευχηθούν «περαστικά» στον Στέφανο Κόρφα. Ο γιος του βετεράνου καλαθοσφαιριστή ανακοίνωσε πρόσφατα διαδυκτιακά πως βγήκε θετικός μετά από τεστ που έκανε για τον κορονοϊό.

*Το διάστημα αυτό βρίσκεται σε καραντίνα και φυσικά είναι σε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του. Θυμίζουμε πως ο Στέφανος φέτος πήρε υποτροφία στο «ClaytonStateLakers» όπου και αγωνίζεται για το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα. Τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση. 

Επένδυση για το μέλλον

*Στο …παραπέντε προέκυψε μια καλή μεταγραφή ενός πιτσιρικά για τον ΠΑΟΚ. Απόστολος Ρούμογλου το όνομα του. Διεθνής με την Εθνική Εφήβων. Ο 17χρονος φόργουορντ προέρχεται από την Ξάνθη(έπαιξε σε Αρίωνα και Λεύκιππο κατά το παρελθόν). 

*Θα προπονείται λογικά με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ όμως θα κατεβαίνει κανονικά και στα ματς του εφηβικού πρωταθλήματος. Ο μικρός(1.97μ.) είναι ξεχωριστή περίπτωση. Εξαιρετικός αθλητής(ταχύς με καλό χειρισμό μπάλας, καλό σουτ, μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις) αλλά και μαθητής(με βαθμολογίες 19 plus). Δέχθηκε προτάσεις από Ολυμπιακό και ΑΕΚ πριν καταλήξει στον ΠΑΟΚ. Για να δούμε...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια