Looking For Anything Specific?

NBA: Λος Άντζελες Λέικερς-Μαϊάμι Χιτ- Ο δεκάλογος του μεγάλου τελικού

Πηγή:Usa Today

Λος Άντζελες Λέικερς και Μαϊάμι Χιτ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2019-20 στο ΝΒΑ   στη "φούσκα" του Ορλάντο. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ Heat και Lakers θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα (04:00) της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου.

 Ιδού 10 tips ενόψει της σειράς των τελικών:

1. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που οι Λος Άντζελες Λέικερς θα δώσουν ξανά το «παρών» σε τελικούς πρωταθλήματος σε μία ιδιαίτερη χρονιά, μετά και τον θάνατο του θρύλου της ομάδας, Κόμπι Μπράϊαντ. Το Μαϊάμι επιστρέφει σε τελικούς έξι χρόνια μετά.

2. Ουδέποτε στο παρελθόν στην ιστορία του ΝΒΑ διεκδίκησε τον τίτλο ομάδα που την περασμένη σεζόν έμεινε εκτός playoffs. Τόσο το Μαϊάμι όσο και οι Λέικερς πέρσι έμειναν εκτός όμως φέτος δείχνουν αμφότεροι ικανοί για την μεγάλη υπέρβαση

3. Ο Γκόραν Ντράγκιτς, ένας από τους καλύτερους παίκτες των Χιτ το 2019 έφτασε ένα βήμα πριν από την αποχώρηση του από την ομάδα. Ο Σλοβένος που αγωνίζεται στο Μαϊάμι την τελευταία 12ετία επρόκειτο να παραχωρηθεί ως αντάλλαγμα στους Σανς.

4. Τα επιτεύγματα του ΛεΜπρον Τζέιμς έχουν αφήσει άφωνο το ΝΒΑ. Ο «βασιλιάς» στα 35 του θα συμμετάσχει για 10η φορά σε τελικούς.

5.Ο ΛεΜπρον βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για έναν ακόμη λόγο καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τους Χιτ, τον άνθρωπο που τον είχε φέρει στο Μαϊάμι(Πατ Ράιλι) και τον πρώην προπονητή του (Σπόελστρα). Καμία ίσως ομάδα δεν ξέρει καλύτερα τις συνήθειες του Τζέιμς από τους Χιτ.

6. Ένας ακόμη παίκτης των Χιτ βρέθηκε κοντά στην έξοδο πλην του Ντράγκιτς. Αυτός ήταν ο Ντάνκαν Ρόμπινσον ο οποίος το 2017 είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να ακολουθήσει καριέρα αρθρογράφου!

7. Κι όμως υπήρξε άνθρωπος για την ακρίβεια παίκτης που είχε προβλέψει το ζευγάρι των τελικών. Ο λόγος για τον Τζέι Αρ Σμιθ των Λέικερς ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020(όταν ακόμη ήταν  free agent) σε ερώτηση που του έγινε απάντησε: «Πείτε με τρελό αλλά οι Λέικερς και το Μαϊάμι πιστεύω θα πάνε τελικούς».

8. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία των Χιτ που πετυχαίνει πάνω από 30 πόντους με περισσότερα από 10 ριμπάουντ σε αγώνα της postseason. Είχαν προηγηθεί οι:

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Σακίλ Ο’ Νιλ και Αλόνζο Μούρνινγκ. 

9. Ο Αντρέ Ιγκουντάλα(Μαϊάμι Χιτ) θα βρεθεί για 6η σερί σεζόν σε τελικούς του ΝΒΑ!

10. Ο ιδιόρρυθμος Ντιόν Ουέιτερς έχει εξασφαλισμένο το δαχτυλίδι του πρωταθλητή καθώς έχει αγωνιστεί φέτος και στις δυο ομάδες! Ο Ουέιτερς στα μέσα της σεζόν αποπέμφθηκε από το Μαϊάμι κι ακολούθως βρήκε «καταφύγιο» στο L.A.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια