Looking For Anything Specific?

Ο «Godfather» του Αυστραλιανού ράγκμπι είναι Έλληνας από τα Κύθηρα

 


Φέρει το προσωνύμιο «The Godfather»(ο νονός) ενώ άλλοι τον αποκαλούν χαϊδευτικά  «Uncle Nick» (ο θείος Νικ). Θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του Αυστραλιανού ράγκμπι και είναι Έλληνας. Ο Νίκος Πολίτης έκλεισε πρόσφατα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην προεδρία των Sydney Roosters και θεωρείται μεταξύ των ισχυρότερων αλλά και πιο επιδραστικών στελεχών στον χώρο του ράγκμπι.

Ο Νίκος Πολίτης γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1942. Ο πατέρας του ακολούθησε την μεταναστευτική ροή της εποχής, βάζοντας μαζί με την οικογένεια του πλώρη για το «Κουίνσλαντ» της Αυστραλίας ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του.

Ο Πολίτης (απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ) ασχολήθηκε με την εμπορία αυτοκινήτων μετατρέποντας την εταιρεία WFM Motors Pty Ltd σε μια από τις μεγαλύτερες  αντιπροσωπείες Ford στην Αυστραλία. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι χορηγός των Roosters από το 1976. Ο ίδιος είναι πρόεδρος του δ.σ. των Roosters από το 1992. Το 2018 η περιουσία του Πολίτη υπολογίζονταν σε 594 εκατομμύρια δολάρια και θεωρούνταν ο 86ος πλουσιότερος Αυστραλός. Σύμφωνα με το Australian Financial Review είναι ο πλουσιότερος Έλληνας Αυστραλός.Στο παρελθόν  υπήρξε μέτοχος και μιας ομογενειακής ποδοσφαιρικής ομάδας, της «Σίδνεϊ Ολύμπικ», ενώ εκπροσώπησε την χώρα μας στις επαφές με Αυστραλούς αθλητικούς παράγοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ του 2000.

Ο κ. Πολίτης το 2005 δέχθηκε νύξη από παράγοντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου ζητώντας του να εμπλακεί μετοχικά μέσω εταιρειών του σε μια ΠΑΕ ωστόσο αρνήθηκε.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια