Looking For Anything Specific?

ΛεΜπρον Τζέιμς: Με το dna του survivor "βασιλιάς" και στο L.A.

 

                                                            (Photo:Kim Klement/USA Today)

Οι Λος Άντζελες Λέικερς εξασφάλισαν την παρουσία τους στην σειρά των τελικών του ΝΒΑ εξουδετερώνοντας την αντίσταση των Ντένβερ Νάγκετς, απέναντι στους οποίους επικράτησαν με 4-1 νίκες στους τελικούς της Δύσης. Οι Λέικερς επιστρέφουν μετά από μια 10ετία διεκδικώντας ξανά τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του ΝΒΑ με μπροστάρη τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο "βασιλιάς" άφησε άναυδους τους φίλους του μπάσκετ με την καταπληκτική του εμφάνιση στο 5ο ματς της σειράς με τους Νάγκετς καθώς σημείωσε 38 πόντους, μάζεψε 16 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ.


Αυτή δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο ΛεΜπρον παίρνει από το χέρι μια ομάδα και την οδηγεί σε τελικούς πρωταθλήματος. Ο "King James" ξέρει... τον δρόμο. Στις 30 Δεκεμβρίου του 1984 η ανήλικη τότε Γκλόρια Τζέιμς γέννησε τον ΛεΜπρον στο Άκρον του Οχάιο. Μεγάλωσε χωρίς πατέρα καθώς ο βιολογικός του μπαμπάς Άντονι Μακλίλαντ μπαινόβγαινε για αρκετά χρόνια σε φυλακές ενώ η μητέρα του αδυνατούσε ουσιαστικά να τον αναθρέψει σωστά. Αρκετές φορές ο ίδιος έχει διηγηθεί πως ήταν πήγαινε στις πρώτες τάξεις του σχολείου είχε χάσει αρκετά μαθήματα καθώς η οικογένεια αδυνατούσε να πληρώσει το λεωφορείο που τον μετέφερε. 

Σε ηλικία 9 ετών την φιλοξενία του μικρού Τζέιμς ανέλαβε μετά την συναίνεση της μητέρας του, ο γυμναστής Φρανκ Γουόλκερ. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο ΛεΜπρον άρχισε να γνωρίζει τα μονοπάτια του αθλητισμού. Το αστέρι του έλαμψε στο St. Vincent-St. Mary High School. Με μέσο όρο 21 πόντους και 6,2 ριμπάουντ οδήγησε το λύκειό του στην κατάκτηση της Division 3 με ρεκόρ νικών 23-1. Στα 18 του θεωρούνταν το μεγαλύτερο μπασκετικό project των ΗΠΑ με τους ειδικούς να αποφαίνονται πως διαθέτει την ωριμότητα και την δύναμη να διεκδικήσει απευθείας θέση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Το 2003 οι Καβαλίερς τον επέλεξαν ως νούμερο 1 επιλογή στα draft και δικαιώνονται καθώς την στη 1η χρονιά αναδεικνύεται ως ρούκι της σεζόν στο NBA. Από τη δεύτερη ήταν ήδη All Star παίκτης.

 Το 2010 ξεπέρασε τους 15 χιλιάδες πόντους στον NBA έχοντας μέσο όρο σχεδόν 30 πόντους ανά παιχνίδι όμως οι Καβς ήθελαν τίτλο γεγονός που προκάλεσε φθορά στις σχέσεις του με τον κόσμο και τον οργανισμό της ομάδας. Ο ΛεΜπρον το 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στο Μαϊάμι γεγονός που προκάλεσε έντονη κριτική από τους οπαδούς των Καβαλίερς που έκαψαν φανέλες του κατηγορώντας τον ως εχθρό και προδότη. 

Ο Τζέιμς έμεινε 4 χρόνια στο Μαϊάμι και πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα. Το 2014 επέστρεψε στους Καβαλίερς και το 2016 πρόσφερε στους φιλάθλους το πολυπόθητο πρωτάθλημα.  «Ο ρόλος μου υπερβαίνει το μπάσκετ. Έχω μια ευθύνη να ηγηθώ, και παίρνω πολύ στα σοβαρά αυτό τον ρόλο»,δήλωσε κάποια στιγμή με αφορμή την δημιουργία του ιδρύματος του που προσφέρει καθοδήγηση και υποτροφίες σε φτωχά παιδιά στο Άκρον. Οδήγησε τους Καβς άλλες δυο φορές στον τελικό του πρωταθλήματος πριν πάρει πάρει το 2019 τον δρόμο για το L.A. Το DNA του survivor , του ηγέτη, του νικητή οδηγεί τον ΛεΜπρον Τζέιμς που δείχνει αποφασισμένος και έτοιμος για έναν ακόμη άθλο. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια