Looking For Anything Specific?

Νέα μπασκετική λίγκα με την συμμετοχή της Αλβανίας και του Κοσσόβου – Με τις «ευλογίες» του πρωθυπουργού Έντι Ράμα

  


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα (καλαθοσφαιριστής στα νιάτα του), ήταν αυτός που «ευλόγησε» με την παρουσία του την απόφαση δημιουργίας μιας κοινής μπασκετικής λίγκας στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες από την Αλβανία και το Κόσσοβο.

 Θυμίζουμε πως λίγους μήνες πριν παρόμοια πρωτοβουλία είχε υπάρξει και για την εκκίνηση ενός ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ενώ οι ομοσπονδίες των δυο χωρών είχαν ζητήσει από την UEFA  να αναγνωρίσει την διοργάνωση του αγώνα  Κυπέλλου με το όνομα:« Mother Teresa».

 Σχετικά με το μπάσκετ , το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ μετέδωσε πως στη νέα αυτή λίγκα θα μετέχουν  ομάδες από τέσσερις γεωγραφικά  περιοχές του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας. Η συμφωνία υπογράφηκε στα Τίρανα παρουσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Αυτή η απόφαση είναι  το προοίμιο για τη συνεργασία και σε άλλα αθλήματα. Το επόμενο βήμα είναι η επέκταση των αθλητικών προγραμμάτων σε σχολεία και στις δύο πλευρές των συνόρων μεταξύ των παιδιών μας, αδελφών του ίδιου αίματος», δήλωσε ο Έντι Ράμα δίνοντας έτσι και πολιτική προέκταση στο γεγονός καθώς οι κάτοικοι του Κοσσόβου είναι στην πλειοψηφία τους αλβανόφωνοι.

 Ο Ράμα έχει διατελέσει στο παρελθόν διεθνής καλαθοσφαιριστής με τα χρώματα της Εθνικής Αλβανίας ενώ έχει φορέσει για αρκετά χρόνια την φανέλα της Ντινάμο Τιράνων. Σε μια επίσκεψη του στην Ελλάδα το 2015 είχε εξομολογηθεί στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Στο παρελθόν είχαν έρθει ο ο Άρης και ο Παναθηναϊκός στη χώραα μας αλλά είχαν παίξει με την πρωταθλήτρια Αλβανίας. Εγώ δεν ήμουν σε εκείνη την ομάδα. Με τον Άρη είχε έρθει και ο Νίκος Γκάλης».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια