Looking For Anything Specific?

11η Σεπτεμβρίου: Η θλιβερή απώλεια του Ρικ Πιτίνο

 


Εκατοντάδες είναι οι ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν τον πόνο, την θλίψη ,έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και κουβαλούν το βάρος της απώλειας με αφορμή όσα συνέβησαν σαν σήμερα , στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο έχασε στους δίδυμους πύργους όχι μόνο έναν συγγενή αλλά έναν καρδιακό του φίλο.

Στον 105 όροφο του βόρειου πύργου βρήκε τραγικό θάνατο παλεύοντας να κατέβει μάταια τον ουρανοξύστη  ο αδελφός της συζύγου του και καλύτερος του φίλος, όπως όλοι ήξεραν, Ουίλιαμ Μινάρντι.

Ο 46χρονος εργαζόμενος της εταιρείας Cantor Fitzgerald, μια ημέρα μόλις πριν είχε μιλήσει με τον Πιτίνο: «Μού  είπε «πώς θα ήθελα να είμαστε ξανά όλοι μαζί στο Pebble Beach στην Καλιφόρνια και να παίζουμε γκολφ  από το να κάθομαι πίσω από έναν υπολογιστή. Αγαπούσε την οικογένεια του, του, την πίτσα, φυσικά το γκολφ και να  βγάζει χαϊδευτικά ονόματα σε φίλους του. Άφησε πίσω του σύζυγο , τρία παιδιά αλλά και εμένα που ήταν κάτι περισσότερο από φίλος μου. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος», είχε διηγηθεί ο Πιτίνο, που πλέον εργάζεται στο Iona. «Ό,τι και να γίνει όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν μπορούν να ξεχαστούν εκείνες οι πρώτες στιγμές, όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν να ανοίξω την τηλεόραση, όταν άρχισα να καλώ τον Μπιλ χωρίς επιτυχία στο τηλέφωνο…».


 

Ο γεννημένος στις 18 Σεπτεμβρίου του 1952 Ρικ Πιτίνο είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο πετυχημένους προπονητές μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο μοναδικός που κατάφερε να οδηγήσει τρεις διαφορετικές ομάδες στο final four του NCAA, (Πρόβιντενς, Κεντάκι ,Λούισβιλ), και με σημαντική επίσης θητεία στο ΝΒΑ (ήταν ο τεχνικός των Μπόστον Σέλτικς από το 1997ως το 2001). 

 

 


 


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια